نکات مربوط به نگهداری از موتورخانه آپارتمان (بخش اول)
نکات مربوط به نگهداری از موتورخانه آپارتمان (بخش اول)

نکات مربوط به نگهداری از موتورخانه آپارتمان (بخش اول)، سرویس موتورخانه آپارتمان، بسیار اهمیت دارد. با بازدید دوره‌ای از تاسیسات موتورخانه آپارتمان و دیگر بناها، می‌توان ضمن بالا بردن راندمان و بهینه کردن آن، هزینه‌های ناشی از خرابی آن را نیز کاهش داد. به این ترتیب، می‌توان در تمامی روزهای سال از آب گرم و هم چنین در روزهای سرد سال، از هوایی گرم و مطبوع در خانه بهره‌مند شد. در بیشتر خانه‌ها، سیستم گرمایشی مرکزی در زیرزمین یا در پارکینگ ساختمان قرار گرفته است.

نکات مربوط به نگهداری از موتورخانه آپارتمان

قصد داریم مواردی که باید در هر بار سرکشی و سرویس موتورخانه به آن توجه کنید را بیان کنیم.

ابتدا هنگام ورود به موتورخانه توجه داشته باشید که نکات ایمنی را کاملا رعایت کنید. همیشه زمانی که می‌خواهید وارد شوید برای چند ثانیه‌ای در را باز گذاشته تا اگر در موتورخانه دود و هوای سمی وجود داشته باشد، خارج شود. همواره زمانی که خودتان داخل موتورخانه هستید، در آن را کاملا باز بگذارید. از ایمن بودن سیم‌ها و کلیدهای برق مطمئن شوید و برای مواقع اضطراری یک کلید برق و کپسول آتشنشانی بیرون و در جایی در دسترس تعبیه کنید.

بعد از رعایت کلیه اصول ایمنی، به سراغ تک تک تجهیزات داخل موتورخانه و سیستم گرمایشی مرکزی بروید.

  • دیگ‌های آب را کاملا بررسی کنید تا از هیچ جایی نشتی نداشته باشد. پره‌های دیگ، شیر و اتصالات ورودی و خروجی آب و اطراف بدنه آن را با دقت نگاه کنید. رسوب‌زدایی دیگ باید هر چند ماه یک بار انجام شود. هم‌چنین ارتفاع و دمای آب درون دیگ مناسب باشد و دودکش نیز به درستی تنظیم شده باشد.
  • مشعل باید با شعله‌ای یکنواخت به رنگ نارنجی بسوزد. تا هم از نظر مصرف انرژی بهینه باشد و هم اینکه گازهای سمی تولید نکند. در هر بار بازدید از درستی عملکرد مشعل و هم‌چنین آکوستات، ترمومتر و رله آن اطمینان حاصل کنید. لازم است فیلتر مشعل به طور مرتب کاملا تمیز شود.
  • اتصالات ورودی و خروجی منبع کوئل‌دار بررسی شود تا سوراخ و نشتی نداشته باشد. هم‌چنین مانند دیگ آب گرم، هر چند ماه یک بار رسوب‌زدایی شود.
  • شیرآلات و لوله‌های به کار رفته در تاسیسات موتورخانه آپارتمان نیز از نظر نشتی بازبینی شود. از آن جایی که این لوله‌ها محل عبور آب است، املاح موجود در آب می‌تواند منجر به رسوب و گرفتگی لوله‌ها شود. لذا رسوب‌زدایی و اسیدشویی شیرآلات نیز ضروری است. برای صرفه جویی در مصرف سوخت و جلوگیری از هدررفت آن بهتر است این لوله‌ها را عایق‌ بندی کنید.